İtfaiye Haftası Törenlerle Kutlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İtfaiye Teşkilatının 302. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

Valilik önündeki Atatürk anıtında gerçekleştirilen ve Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka'nın da katıldığı  törende anıta çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

İtfaiye Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan; "Öncelikle bizlere desteğini eksik etmeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'a çok teşekkür ediyorum.Belirlemiş olduğumuz hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz çünkü Tekirdağ halkına layık olduğu kaliteli hizmeti sunmak için gece gündüz demeden en iyisini yapmak için çalışıyoruz"dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ; Öncelikle İtfaiye haftanızı kutluyorum,bu dairemiz Genel Sekreter Yardımcısı olarak bana bağlı bulunuyor. Bende gerçekten bundan çok övünüyorum.Çünkü İtfaiye mesleği dünyanın en itibarlı en kutsal mesleklerinden birtanesi.İtfaiyeciliği sadece meslek olarak değil  bir yaşam biçimi olarak görüyorum ve çok önemsiyorum.İtfaiyeciler hakkında konuşulanlara bakarsak her zaman sizlerin cesaretinizden ve kahramanlıklarınızdan bahsediliyor.Bunlara tamamen katılıyorum.Elbette kahramanlıktan daha önce gelen şeylerde var.Teknolojiyi iyi kullanmak, aklı iyi kullanmak verilen eğitimi iyi almak ve bunu iyi uygulamak.Bunların hepsi cesaretten daha önce geliyor.Şunuda gururla söyleyebilirim gün geçtikçe itfaiyemiz bu yönde ilerleme sağlıyor. Bununda en önemli nedenlerinden birtanesi Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'ın itfaiyeye olan desteğidir. Tekrar İtfaiye Haftanızı kutluyor tüm halkımıza yangınsız,krizsin,felaketsiz günler ve itfaiyeyi aratmayacak günler diliyorum"dedi.

İtfaiye Haftasını Kutlayarak konuşmasına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; 30 Mart 2014'ten sonra İtfaiye Teşkilatmızda da ciddi değişiklikler oldu Tekirdağ Büyükşehir olmadan önce her ilçenin kendi itfaiye teşkilatı vardı.Şimdi ise İtfaiye Daire Başkanlığımız oldu ve Büyükşehirin bünyesine geçti.Artık Tekirdağ'ın en uzak mahallesine kadar hitab eden bu kadar geniş bir çalışma ortamı bulunuyor.Elbette tabi Allah hiçbir vatandaşımızı itfaiyeye muhtaç etmesin ama her ne yaşarsak yaşayalım itfaiyemizide başımızdan eksik etmesin. Özellikle belirtmek isityorum teşkilat olarak Dünya standartlarını da yakalamak üzereyiz. Fakat Dünya strandartı gidilecek yere 8 dakika gibi bir süre vermiş olsa da, sizler oraya 5 dakikada gitseniz bile yangını yaşayan vatandaşımız asla o heyecan ve telaş içerisinde sizin iyi niyetinizi göremeyecektir. En ufak sıkıntıda sizlere yüklemeye çalışacaktır buda sizin üzerinizdeki başka bir sorumluluktur aslında.Bu nedenle vatandaş daima haklıdır, haksız olsa da haklıdır. Göreve geldiğimizden beri en üstten el alta kadar itfaiyemizi en iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Sayın Daire Başkanımızın çok talepleri var o talepleri program dahilinde hizmet süremiz içerisinde tamamlayacağız. Sözümüz sözdür. Tekirdağ Türkiye'nin Avrupa yakasındaki tek Büyükşehir,Avrupaya açılan kapımızdır. Bu yüzden en üst standartlarda çalışmamız gerekiyor. Bu duygularla gelecek nice senelerde İtfaiye Teşkilatımızın daha güzel olmasını dileyerek hepinizin itfaiye haftasını kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum "dedi.

Daha sonra Üç Kemaller parkında İtfaiye Teşkilatına ait standtların gezilmesinin ardından,Genel Sekreter Yardımıcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka,İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehivan ve beraberindeki heyet Başkan Albayrak'ı makamında ziyaret ederek günün anısına bir çiçek takdim etti.