"Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi" konulu bilgilendirme toplantıları devam ediyor.
25/01/2016 09:34:07

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Çerkezköy Belediyesi ile birlikte "Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi" konulu toplantı Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Çevre konularında görevli idari ve teknik personeller ile halkın ve kooperatif üyelerinin katılım sağladığı toplantının açılış konuşmaları Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap AKAY ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili  Serap ULUÇ tarafından yapıldı. Çerkezköy'ün çevre konusunda iki temel sorunu olduğuna dikkat çeken  AKAY hafriyat atıklarında kaçak dökümlerin önüne geçebilmek için Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalıştıklarına, Büyükşehir Belediyesi'ne ait mobil konkasörün inşaat atıklarını parçalayarak dolgu malzemesi üretilip yeniden kazandırıldığına değinerek ambalaj atıklarının çöp olmadığını ve kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandırılabileceğini belirtti.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin çevre yönetimi konusundaki çalışmalarının aktarıldığı toplantıda  ULUÇ çevre konusunda "Yerel İdare ve Halk" işbirliği ile Tekirdağ'ın çevre konusunda daha duyarlı bir kent haline dönüştürülmesini hedeflediklerini söyledi. Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çerkezköy Belediyesi'nin idari ve teknik personellerince "Yasal Mevzuatlar ve Çevre Kirliliği, Hafriyat Atıkları, Ambalaj Atıkları, Tıbbi Atıklar, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar, Atık Piller, Ömrünü Tamamlamış Lastikler, Evsel Nitelikli Tehlikeli Atıkların Toplanması, Taşınması, Geri Kazanım ve Bertaraf Süreçleri, Atık Depolama Sahaları ve Sıhhi ve Gayrisıhhi Müesseslerin Ruhsatlandırılma Süreci, Çerkezköy'de gerçekleştirilen çevre faaliyetleri" konularında sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların ardından gelen sorular cevaplanarak karşılıklı bilgi alış verişi yapıldı.  Diğer ilçelerde de gerçekleştirilecek çevre yönetimi toplantıları ile "Yerel İdare ve Halk" dayanışması içerisinde "Geleceğine Sahip Çıkan Bir Tekirdağ" için çalışmaların hızla devam edeceği açıklandı.