Aramızdaki Bir Sayı Fark, "Fark" Olmasın!
21/03/2016 15:08:02
Aramızdaki Bir Sayı Fark,

Down sendromlu bireylerde 21'inci kromozom çiftinde fazladan bir kromozom olması sebebiyle normal gelişim gösteren bireylerden bir fazla yani 47 kromozom bulunduğunu dile getiren Başkan Albayrak Down sendromunun bir hastalık olmadığını, farklılık olduğunu herkese duyurmanın, duyarlılığı arttırmanın çok önemli olduğunu ve herkesin üzerine düşen çabayı göstermesi gerektiğini söyledi.

21 Mart 2011 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kabul edildiğini dile getiren Başkan Albayrak, "Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlenceli. Çünkü Down Sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçek. Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar. Umarım 21 Mart eşit olduğumuzun ve Aramızdaki bir sayı farkın "fark" olmadığının anlaşıldığı bir gün olur." dedi.