8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLAMALARI (8 MART 2015)

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLAMALARI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik programı kapsamında onbin adet fular ve karanfilin, 11 ilçe belediyesinde dağıtımı yapılarak emekçi kadınlarımızın özel günü kutlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan bayan personellerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü birer karanfil ve fular hediye ederek kutladı.

Kadınların her zaman baş tacı olduğunu dile getiren Başkan Albayrak, "Kadınlarımız bizim için çok değerli. Onlar her zaman başımızın tacı. Tabi ki onları sadece bir gün değil her gün hatırlamak gerekiyor. Varlıklarıyla hayatımızın her anını huzurlu kılan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız sunan, fedakarlığın simgesi olan, milletlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde etkin role sahip olan kadınlarımız topluma katkıları ile ülkemizin kurtuluş mücadelesi ve Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yaşamın her alanında var olmuştur. Milli mücadelemizde; canını, kanını ve emeğini bağımsızlığına adamış; tarihe damgasını vurmuştur. Ulu Önder Atatürk'ün ``Dünyanın hiç bir kadını ben vatanımı kurtarmak için Türk kadınından daha fazla çalıştım diyemez'' sözü buna en güzel örnektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımıza sunulan imkanların artırılması, daha iyi şartlarda yaşama ve çalışma koşullarının sağlanması dileklerimle toplumumuzun temel direği kadınlarımızın ``8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'' nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen kutlama etkinliklerine katılarak kadınlara destek verdi.

Kutlama programı Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşundan bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve öneminin belirten konuşmaların ardından program sona erdi.

Törenin ardından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirilen yürüyüş Tekira önünden başladı Cengiz Topel Meydanı'nda sona erdi. Başkan Albayrak eşi Gülseren Albayrak ile birlikte etkinlikte kadınlarla birlikte yürüdü ve tüm kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.