TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) Kapaklı'da Hizmete Girdi
Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) Kapaklı'da Hizmete Girdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından, Tekirdağ'da vatandaşlarımıza modern, konforlu, güvenli, yenilenebilir ve sürdürülebilir bir toplu taşıma hizmeti verme amacıyla hayata geçirilen, Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) Kapaklı İlçesi Pınarça Mahallesi'nde düzenlenen törenle hizmete başladı.

Pınarça Mahalle meydanında düzenlenen TETUS açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, modern toplu taşıma sistemini Kapaklı'da da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza modern ve konforlu bir toplu ulaşım hizmeti sunma adına şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Kapaklı İlçemizde de TETUS projesini hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Pınarça'da vatandaşlarımızla bir arada olmak bizi son derece mutlu etti. Tüm paydaşlarımızla birlikte toplu ulaşım sistemini geliştiriyoruz. Dönüşüme katılarak Tekirdağ'ın Toplu Ulaşım Sistemine katkı veren 71 No'lu kooperatifin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımız TETUS hizmetimizden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Tüm Kapaklı ve Pınarçalı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'da yaptığı konuşmada, TETUS'un Kapaklı'da hayata geçirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Başta Başkan Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, Kapaklı'da hizmete giren TETUS sisteminin ayrıntıları ile ilgili bilgiler verdi. Ulaşım Dairesi Başkanı Eral, "Kapaklı'da, Pınarça Mahallesi'nde hizmete sunduğumuz TETUS sistemi içerisinde 7 araç, Pınarça Mahallesi'nden Kapaklı ve Çerkezköy güzergahında vatandaşlarımıza toplu ulaşım hizmeti verecek, hayırlı olsun" dedi.

S.S. 71 No'lu Pınarça Kooperatifi Başkanı Aydın Adalı ise bir konuşma yaparak, TETUS Sisteminin hayata geçirilmesi ve esnafa desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Albayrak, beraberindeki heyet ile birlikte kurdelayı keserek TETUS açılışını gerçekleştirdi. Başkan Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile birlikte açılışın ardından son model araçları inceledi ve vatandaşlarla sohbet etti.