TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ -DÖRT İLÇEDE EŞ ZAMANLI DÖRT TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ-
27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ -DÖRT İLÇEDE EŞ ZAMANLI DÖRT TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ-

27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ'NDE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÖRT İLÇEDE EŞ ZAMANLI DÖRT TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonla Saray ilçesinde "Bu Anlamlı Günde", Muratlı ilçesinde "Ebedi Barış", Marmaraereğlisi ilçesinde "Pişman Olmazsın" ve Şarköy ilçesinde "Yaşamak" adlı tiyatro oyunu eş zamanlı olarak sanatseverler için sahnelendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Toplumların kültürel gelişimlerinde önemli bir rol oynayan ve yaşamın bir parçası olan tiyatro, insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisidir. İnsanlığa ait her duygu ve düşünceyi sahneye taşıyan; insanları eğiten, eğlendiren ve aynı zamanda düşündüren tiyatro, toplumların eğitim ve kültür bakımından en etkili araçlarından birisidir. Tiyatro, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, toplumların gelişiminde ve özgürleşmesi sürecinde önemli bir işleve sahip olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk "Sanatla uğraşmayan toplumların can damarlarından biri kopmuş demektir." diyerek Türk toplumunun sanatla yükselebileceğini ifade etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, tiyatronun gelişmesine ve kitlelere sunulmasında katkıda bulunan, tiyatroya gönül veren tüm emekçilerin ve tiyatroseverlerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."