TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS), Minibüsçü Esnafı ile Birlikte Değerlendirildi
Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS), Minibüsçü Esnafı ile Birlikte Değerlendirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) kapsamında yapılan tüm çalışmalar ile kısa ve uzun vadede, sistemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar ile ilgili, Tekirdağ ulaşımında söz sahibi olan ve tüm ilçelerden minibüs kooperatiflerinin başkan ve temsilcilerinin yer aldığı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ'da toplu ulaşımında söz sahibi olan minibüsçü esnafı ile idareyi buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, toplantının faydalı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın her geçen gün büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çekerek, "Tekirdağ göç alan ve hızla nüfusu artan ve her geçen gün büyüyen ve gelişen bir kent. Bu süreçte de birçok sektörde de çağa ve gelişen şartlara ayak uydurma adına değişim de kaçınılmaz oluyor. Ulaşım da bu sektörlerden bir tanesi. Tekirdağ halkına modern, konforlu, güvenli, sürdürülebilir ve geliştirilebilir bir Toplu Ulaşım hizmeti verme adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bugün de burada Bu sistemin içerisinde önemli bir yer tutan siz değerli minibüs esnafımızla bir araya gelerek Sistemi değerlendirmek ve geliştirmek adına sizin de görüş ve önerilerinizi almak için toplandık. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak en başından beri bu değişimi minibüsçü esnafımızla birlikte yapacağımızı söyledik. Hala da bu görüşümüzün arkasındayız. Ortak aklın yolunda hem minibüsçü esnafımızın minimum mağduriyet yaşayacağı hem de vatadaşlarımızın en kaliteli hizmeti alacağı bir sitemi oluşturacağımıza inanıyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Halim Ceylan, Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) ile ilgili yapılan çalışmaları aktardığı konuşmasında, nasıl bir toplu taşıma sisteminin hedeflendiğini, kurulacak olan sistemin özelliklerini tüm ayrıntılarıyla sunum eşliğinde katılımcılara aktardı. Tekirdağ ilinde engelsiz bir sitemi hedeflediklerini altını çizen Prof. Ceylan, "Yasal mevzuat çerçevesinde indirimli ve ücretsiz yolculuk hakkı olan vatandaşların hizmetten yararlanması, toplu taşıma sistemi entegrasyonunun sağlanması, verimliliğin artırılması, hedeflenen toplam kalitenin yakalanması, korunması ve artırılması, toplu taşıma unsurlarının denetlenebilmesi ve kamu hizmeti sunulan vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması, korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için tüm toplu taşıma aktörlerinin kurumsal yapıya kavuşturulması ve her yöne ve insana azami derecede eşit ve kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı soru cevap bölümü ile devam etti. Minibüsçülerin sistem ile ilgili soruları, Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, Prof. Dr. Halim Ceylan, Tekpark Genel Müdürü Hüseyin Taşkın ve Zabıta Dairesi Başkanı Erdin Eral tarafından cevaplandırıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu toplantıların belirli periyotlarda devam edeceğini, her birlikte Tekirdağ halkını kaliteli bir ulaşım sistemine kavuşturacaklarına inandıklarını söyledi.