TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Devrim Şehidimiz Asteğmen Kubilay'ı Saygıyla Anıyoruz
Devrim Şehidimiz Asteğmen Kubilay'ı Saygıyla Anıyoruz

23 Aralık 1930 tarihinde Menemen Olayında şehit olan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

Cumhuriyet rejimini, laik yönetim anlayışını, Atatürk ilke ve devrimlerini hedef alan gericilerin başlattığı saldırı karşısında, onurlu bir direniş gösteren Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Bey şehit edilmiştir.

87 yıl önce gericilere karşı canları pahasına mücadele eden kahraman şehidimiz Asteğmen Kubilay ve arkadaşları, milletimizin Türkiye Cumhuriyeti'ne her koşulda sahip çıkacağını ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağını en iyi şekilde göstermiştir. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, "Kubilay temiz kanı ile Cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiştir."

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimlerinin sonsuza dek yaşayacağı inancıyla, Menemen'de gerçekleşen elim saldırıyı esefle kınıyor, Şehit Asteğmen Kubilay ve arkadaşlarını aramızdan ayrılışlarının 87. yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

 

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı