TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'tan Organ Bağışı Haftası Mesajı
03/11/2016 13:23:54
Başkan  Albayrak'tan Organ Bağışı Haftası Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 3 - 9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer almaktadır. Türkiye'de organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artarken, yapılan organ bağışları ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmaktadır.

Ülkemizde yirmi bini aşkın kişi hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Her gün on vatandaşımız organ nakli olmadığı için hayatını kaybederken, altmış bin vatandaşımız organ nakliyle hayata tutunmayı beklemektedir.  Bu anlamda organ bağışı konusunda farkındalık yaratacak her çalışma büyük önem taşımaktadır. Bir insanın bir insana yapabileceği en büyük yardımlardan biri olan organ bağışı ile birçok insana yeni bir hayat sağlanabilir. Organ bağışı direkt olarak hayat kurtarmaktadır ve bu nedenle organ bağışı konusunda daha bilinçli  ve daha hassas olmamız gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün insanlığın organ bağışı konusundaki farkındalığının artması dileklerimle herkese sağlıklı günler dilerim."

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.