"Mustafa Kemal'in Tekirdağ'a Gelişinin 87. Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri"
23/08/2015

TARİH CANLANIYOR!

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü'müz tarafından "Mustafa Kemal'in Tekirdağ'a Gelişinin 87. Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri" düzenlendi. Ekinlik kapsamında;

*   23 Ağustos 2015 Pazar günü saat: 09.30'da Atamızı getiren geminin iskeleden karşılanması, merdivenlerden Tuğlalı Park'a çıkışı ve halk ile sohbet, eski otomobil ile çarşı turu ve belediye binasına girişi canlandırılıyor.

*   Harf İnkılabı Anıtına; Kolordu Komutanlığı, Valilik ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çelenk konulacak.

*   Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organize ettiği Namık Kemal Evi'nde düzenlenen Atatürk'ün Tekirdağ'ı ziyareti ile ilgili fotoğraf sergisi ziyaret edilecek.

*   Saat: 11.00'da Yılmaz İçöz Sahnesi'nde Atatürk'ün Harf İnkılabı uygulamasına dair tiyatral sunum gerçekleştirilecek.

*   Saat: 11.30'da Yılmaz İçöz Sahnesi'nde Prof. Dr. İlber Ortaylı Konferansı düzenlenecek.

DİĞER ETKİNLİKLER