TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Ulaşım Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Ulaşım Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ il genelinde uygulamaya konulan Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) kapsamında minibüs dönüşümlerinin özellikle ele alındığı 'Ulaşım Değerlendirme Toplantısı' Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığı'nda Ulaşım Dairesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Dönüşüm kapsamında validatör sisteminden, araçlara GPS takılmasına, elde edilen gelirlerin yönetiminden minibüs kooperatiflerinin yapması gerekenlere kadar Toplu Taşıma Sistemi'nde gerçekleştirilecek dönüşüm sisteminin tüm yönleriyle ele alındığı toplantıda alınan kararlar en kısa süre içerisinde 11 ilçenin minibüs kooperatiflerine iletilecek. 

Minibüs Kooperatifleri ile yapılacak toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu kararlar minibüsçü esnafına iletilecek ve daha önce verilen zaman dilimleri içerisinde araçlarının dönüşümlerini tamamlamaları istenecek. 

Şuana kadar 9 bölgede 27 aracın dönüşümü gerçekleşirken dönüşüm işlemlerinin tüm bölgelerde tamamlanması için de çalışmalar hızla devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, mnbüs kooperatifleri ile sürekli diyalog halinde olduklarını belirterek, belirtilen süreler içerisinde dönüşümün tamamlanacağını ve sistemin sağlıklı bir şekilde işler hale geleceğini söyledi.

Toplantıda ayrıca Planlama ve Toplu Taşıma Şube Müdürü Fevzi Uğurlu tarafından da Tekirdağ trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Kuzey Yolu Projesi ile il genelinde yapılması planlanan kavşak projeleri ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a sunum eşliğinde bilgi verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ ulaşımını modern, sorunsuz, sürdürülebilir bir seviyeye ulaştırmak için çalıştıklarını ve bütün çalışmalarını bu doğrultuda yaptıklarını belirterek, "Hem halkımızı memnun edecek hem de mevcutta çalışan minibüs esnafını da mağdur etmeyecek bir ulaşım sistemi üzerinde çalışıyoruz ve bu konuda da önemli mesafe kat ettik. Ama artık kaybedecek zamanımız yok. Minibüs esnafımıza daha önceden verilen süreler işliyor. Bu süre içerisinde esnafımızla birlikte sistemi hayata geçirerek işler hale getireceğimize inanıyorum. Ulaşım Dairesi Başkanlığımız bu konuda gerekli adımları atıyor" dedi.

Toplantı genel değerlendirme ve temennilerin ardından sona erdi.