TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Sinyalize Kavşaklar Kontrol Altında
Sinyalize Kavşaklar Kontrol Altında

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, il genelinde 11 ilçede 2104 km yol ağında toplam 81 adet sinyalize kavşağın işletmesinin yanı sıra bakım ve onarım çalışmalarını da titizlikle yürütmektedir.

Karayolları 18. Şube Şefliği tarafından Tekirdağ İli sınırları içerisinde bulunan sinyalize kavşaklarda olası arıza ve kazalarda kullanılması için hibe edilen 125 adet oto sinyal verici (trafik lambası), 3 adet trafik sinyal denetleyici ünite (sinyalize kavşağının belleğini oluşturan ünite) Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü deposuna teslim alınarak Büyükşehir envanterine katılmıştır.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğünün sorumluluğunda olan 11 İlçede 2104 km yol ağında 47 sinyalize kavşak bulunmaktadır. Karayolları bakım onarım sorumluluğunda olan yollarda bulunan 34 adet sinyalize kavşağın da işletmesi, Karayolları ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol neticesinde Nisan 2017 yılında Büyükşehir Belediyemize devredilmiştir. Sinyalizasyon depolarında kurulan 25m²'lik sinyalizasyon bakım onarım atölyesinde; sinyalize kavşak program denemeleri ve trafik akışı üzerine iyileştime çalışmaları yapılmaktadır. Sinyalize kavşaklarda meydana gelen arızalar (program kartları, otogurup ve modüller) Müdürlüğümüz personelleri tarafından kendi imkanları ile onarılarak tekrar kullanıma hazır hale getirilmektedir.

Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak Tekirdağ İli sınırları içerisinde kurulması uygun görülen noktalara kendi ekiplerimiz ile sinyalize kavşak kurulum çalışmalarını yürütmekteyiz. 2017 yılında, Süleymanpaşa İlçemizde, Atatürk Bulvarı üzerinde 8. Mekanize Tugayı Karşısına 1 adet ve Çorlu İlçemizde Orion AVM mevkiinde Çetin Emeç Bulvarı ve Cumhuriyet Bulvarı kesişiminde bulunan kontrolsüz kavşağa 1 adet sinyalizasyon sistemi kurularak trafik akışı kontrol altına alınmıştır.

Sinyalize kavşak bakım onarım ekibimiz, 153 çağrı merkezine gelen ihbarlar neticesinde ve rutin bakımlar çerçevesinde 11 İlçemizin genelinde 24 saat esasına göre hizmet vermeye devam etmektedir.