TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) katılımıyla düzenlenen 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' etkinliği Üç Kemaller Parkı'nda gerçekleştirildi.

Kutlama programında Yılın Polisi, Yılın Jandarması, Yılın Zabıtası ve Yılın Şoförüne ödülleri Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan tarafından verildi. Etkinliğe Vali Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Dönmez ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri tarafından bir kaza senaryosu canlandırılarak, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Soykırlı'nın anlatımıyla ilk yardımın nasıl yapılması ve acil durumlarda gerekenler uygulamalı şekilde vatandaşlara ve öğrencilere anlatıldı.

Vali Mehmet Ceylan ve berbaerindeki heyet stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı standında, özellikle ilkokul öğrencilerine yönelik olarak hazılrnana trafik eğitim kitabı başta olmak üzere birçok bilgilendirici materyal ile promosyon ürünleri öğrencilere ve vatandaşlara dağıtıldı.

Bazı vatandaşların, Emniyet Müdürlüğüne ait kaza similasyon aracına bindirilerek kaza anında emniyet kemeri takılmadığı zaman yaşananların uygulamalı olarak gösterilmesinin ardından etkinlik sona erdi.