Başkan Albayrak, Yerel Basının Sorunlarını Gazeteciler İle Birlikte Masaya Yatırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Yelken Kulüp’te düzenlenen toplantıda ‘Yerel basının sorunlarını ve büyükşehir belediyesinden beklentilerini’ yerel gazetecilerle bir araya gelerek masaya yatırdı. Ardından iftar yemeğini basın mensupları ile birlikte yedi.
Seçim sonrası basına ve kamuoyuna verdikleri 100 günlük sürenin dolduğunu hatırlatan Başkan Albayrak, “Mazbatamızı alıp görevimize başladıktan sonra basından, kamuoyundan büyükşehir yapısını oluşturmak ve sistemi işler hale getirmek için 100 gün süre istemiştik. Bugün 100. Gün ve artık büyükşehir belediyesi her koluyla işlerlik kazanmış ve çalışmaya başlamıştır. Basınımız bizim için her zaman çok önemlidir. Eleştirilere açık olduğumuzu her zaman söyledik. Basınımızın yapacağı eleştiriler bize yol gösterici olacaktır. Bu anlamda yerel basınımızın sorunlarını tartışmak, bizden beklentilerini öğrenmek ve fikir alışverişinde bulunmak için böyle bir toplantı tertip ettik. Bundan sonra da sık sık basınımızla bir araya geleceğiz” dedi.
Başkan Albayrak’ın açılış konuşmasının ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Basın mensupları yaşadıkları sıkıntıları Başkan Albayrak’a aktardılar. Sorunları tek tek not eden Başkan Albayrak, gerekli çalışmaların ivedilikle yapılacağını söyledi. Sohbet toplantısının ardından Başkan Albayrak, Genel Sekreter Murat Şefik Yazan, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Teftiş Kurulu Başkanı Şehabettin Küçükyazıcı, Danışmanlar Fatih Ünsal ve Neşet Erdoğan, Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak’ın da hazır bulunduğu programda basın mensupları ile birlikte iftarını yaptı. Öte yandan Gazeteci Nijat Ayvaz, Tekirdağ'ın Adı Süleymanpaşa Değildir, Tekirdağ'ın adını Tekirdağlılar belirlemeli adıyla başlattığı imza kampanyasında toplanan 20085 imzayı Başkan Albayrak'a teslim etti. Başkan Albayrak'ta, bir yerde isim değiştirilecekse bunun orada yaşayan insanları sorulması gerektiğini ve imza kampanyasını desteklediğini dile getirdi. İftar Yemeğine Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de katıldı.