Başkan Albayrak, Sel Felaketi İle İlgili Basın Toplantısı Düzenledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz Cumartesi Günü yaşanan sel felaketi ile ilgili Belediye Meclis Salonu’nda bir basın toplantısı düzenledi.
Yaşanan olayı tam anlamıyla küçük çaplı bir afet olduğunu dile getiren Başkan Albayrak, “Tabi yaşananların bir afet olduğunu söyleyip bunun arkasına sığınmıyoruz. Bizim de mutlaka eksiklerimiz vardır. Yaşanan afetten derler çıkarıp gereken çalışmaları ivedilikle yapacağız. Afet sonrası Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle görev başındaydık ve kısa süre içerisinde gerekli müdahaleleri yaptık” dedi. Altyapı Koordinasyon Merkezi’ni en kısa sürede kurmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Albayrak, TESKİ’nin bu konuda önemli çalışmaları olduğunu söyledi.
Toplantıda, yaşanan sel felaketinin ayrıntılarına değinen ve yapılacak olan çalışmalarla ile ilgili bilgi veren TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, “Cumartesi Günü yarım saat içinde Tekirdağ’da metrekareye 86 kg yağış düştü ki bu normalin 7-8 katı. Kaldı ki bu konuda meteorolojiden bize herhangi bir uyarı da gelmedi. Hiç beklenilmeyen olağanüstü bir yağıştı. Altyapıya ait ciddi sıkıntılarımız var. Bunlar için gerekli çalışmaları ivedilikle yapacağız. Ayrıca TESKİ olarak kendi bünyemizde İklim Değişikliği İzleme İstasyonu kuracağız. Yağmur sularını değerlendirme anlamında da proje çalışmalarımız var” diye konuştu.
Toplantıda Ayrıca İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan ve TESKİ Su ve Kanalizasyon Daire Başkanı Fatih Başaran’da sel felaketi esnasında ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Toplantıda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz da hazır bulundu.