MİNDER GÜREŞLERİ (28 Mart 2015)

GELENEKSEL HÜSEYİN PEHLİVAN MİNDER GÜREŞLERİ YAPILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü ile Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ'lı Hüseyin Pehlivan anısına bu yıl ilki düzenlenen minder güreşleri nefes kesti. İsmet İnönü Spor salonunda gerçekleştirilen güreşleri Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet poyraz, Gençlik spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap, Hüseyin Pehlivan'ın torunu Sinan Alkaya ile beraber izleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Hüseyin Pehlivan'ın tarihteki başarılarına değindi. Geleceğe emin adımlarla yürümek istiyorsak geçmişe dönüp bakmak, kentimize değer katan şahsiyetlere vefalı olmak gerekir diyen Albayrak bu güreşlerin geleneksel hale getirileceğini söyledi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin her zaman sporun, sporcunun yanında olmaya devam edeceğini söyledi. Albayrak organizasyonda emeği geçen Kültür Sosyal Daire Başkanı Özcan Kabak ile Gençlik spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap ve diğer yetkililere teşekkür etti sporculara da başarılar diledi.  Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli olmak üzere toplam 5 ilden 73 sporcunun serbest stil, 11 sıklette yarıştığı müsabakalar nefes kesti. Kıyasıya geçen yarışmalar sonunda takım halinde İstanbul 1. Olurken 2. liği Edirne 3. lüğü de Tekirdağ elde etti. Dereceye giren takım ve sporculara kupaları, madalyaları ve ödülleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.