"Mustafa Kemal'in Tekirdağ'a Gelişinin 87. Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri"

TARİH CANLANDI!

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü'müz tarafından "Mustafa Kemal'in Tekirdağ'a Gelişinin 87. Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri" düzenlendi. Ekinlik kapsamında;

*   23 Ağustos 2015 Pazar günü saat: 09.30'da Atamızı getiren geminin iskeleden karşılanması, merdivenlerden Tuğlalı Park'a çıkışı ve halk ile sohbet, eski otomobil ile çarşı turu ve belediye binasına girişi canlandırıldı.

*   Harf İnkılabı Anıtına Kolordu Komutanlığı, Valilik ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çelenk konuldu.

*   Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organize ettiği Namık Kemal Evi'nde düzenlenen Atatürk'ün Tekirdağ'ı ziyareti ile ilgili fotoğraf sergisi ziyaret edildi.

*   Saat: 11.00'da Yılmaz İçöz Sahnesi'nde Atatürk'ün Harf İnkılabı uygulamasına dair tiyatral sunum gerçekleştirildi.

*   Saat: 11.30'da Yılmaz İçöz Sahnesi'nde Prof. Dr. İlber Ortaylı Konferansı düzenlendi.