Trafik Hizmetlerinden Tekirdağ'da Bir İlk

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Tekirdağ'da bir ilke imza attı.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü; Trafikte, sürücülerden gelen istekleri dikkate alarak, oluşan trafik kazalarına karşı alınan en önemli önlemlerden birisi olan, Isıl işlem görerek asfalt zemine yapıştırılan termoplastik esaslı yatay sembol çalışmalarının ilkini Tekirdağ Otogar kavşağında gerçekleştirdi.

Uygulamanın Tekirdağ'da ilk kez gerçekleştirildiğinin altını çizen Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, "Termoplastik esaslı ısıl işlem gören yatay sembol çalışmalarının ilki Otogar kavşağında hizmete girdi. 4 metre boyunda 2 metre eninde olan ve asfalt yola ısıl işlemle yapıştırılan yatay semboller sayesinde trafik uyarılarının sürücüler tarafından daha rahat görüleceğine ve trafik kazalarının önlenmesinde önemli rol oynayacağına inanıyoruz. Uzun vadede Tekirdağ genelindeki kavşaklarda bu uygulamanın gerçekleştirilmesini planlıyoruz" dedi.