TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak, Ergene'de İçme Suyu Şebeke Hattı Açılışını Yaptı
08/12/2016 14:39:40
Başkan Albayrak, Ergene'de İçme Suyu Şebeke Hattı Açılışını Yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve Başkan Danışman Şeref Çetin ile gittiği Ergene İlçesinde, Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri İçme Suyu Şebeke Hattı İnşaatı, İçme Suyu Deposu İnşaatı ve Ergene Yağmur Suyu ve Kanalizasyon İnşaatında devam eden çalışmaları takip etti.

Yeşiltepe Mahallesinde Yeni İçme Suyu Şebeke Hattının açılışını yapan Başkan Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ koordinasyonuyla Ergene ilçesinde üst yapı, alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarımız standartlara uygun olarak, sağlıklı ve güvenli bir şekilde sürüyor. Yeşiltepe Mahallemizde, yeni içme suyu hattımızı da bugün itibarı ile vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlçeye ve bölgeye hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Albayrak, ilçenin belirli bölgelerinde tamamlanan ve devam eden kanalizasyon ve alt yapı inşaat çalışmalarını tüm ayrıntı ve detaylarıyla beraber yerinde incelerken, çalışmalarla ilgili TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve TESKİ bünyesine bağlı kontrol mühendislerinden bilgiler aldı.

Ergene'de 2000 adet evsel şube yolu bağlantısı ve 11204 metre içme suyu parsel bağlantısı yapımının tamamlandığı bilgisini veren yetkililer Sağlık, Vakıflar ve Yeşiltepe Mahallelerinde içme suyu hattı imalatının tamamlandığını belirtirken, Marmaracık Mahallesinde 1500 m³ lük içme suyu deposu inşaatının devam ettiğini bildirdi.

Yeşiltepe Mahallesinde de ana hatların yüzde 90 oranında tamamlanırken yağmur suyu ve kanalizasyon hattı imalatının devam ediyor.

Sağlık Mahallesinde 550 m Ø180 mm'lik ve TM1 etp baca tipi terfi merkezi imalatı yapıldı.

4364 m. Ø800 mm ve 1271 m Ø1000 mm toplamda 5635 m kolektör hattı imalatı yapılmış olup, hat güzergâhındaki demiryolu geçişi nedeniyle gerekli izinler alındıktan sonra imalat tamamlanacaktır.

Yeşiltepe Mahallesinde ve Edirne Caddesinde de parsel ve ızgara yapımı çalışmaları devam ediyor.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.