Çiftçilere Mera İyileştirme Islah Çalışmaları Konusunda Eğitimler Devam Ediyor
09/02/2017 09:32:11
Çiftçilere Mera İyileştirme Islah Çalışmaları Konusunda Eğitimler Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca üç yıldır sürdürülen mera iyileştirme ıslah çalışmaları kapsamında yürütülen eğitim çalışmalarına Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kayı mahallesinde devam edildi.

Bugün (9 Şubat) ise proje kapsamına alınan mahallelerden Karaevli de uygulanacak eğitim çalışmalarının  18 Nisana kadar sürdürüleceği belirtildi.

Özellikle hayvan yetiştiricileri sakinlerinin katıldığı eğitim çalışmalarında Tekirdağ'daki  hayvan yetiştiriciliğindeki bazı olumsuzluklardan, özelliklede kaba yem yetersizliğinden hareketle meranın önemi, korunması ve geliştirilmesi için nelerin yapılması gerektiği anlatılıyor.

Yetiştiricilerin büyük ilgi gösterdiği eğitim çalışmaları  soru ve cevap şeklinde sona eriyor.