TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Karagöz Gölü Dere Islahı Temel Atma Törenini Büyük Bir Coşku İle Gerçekleşti
24/05/2018 18:49:49
Karagöz Gölü Dere Islahı Temel Atma Törenini Büyük Bir Coşku İle Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı İlçesine bağlı Bahçelievler Mahallesinde Karagöz Gölü Dere Islahı Temel Atma Törenini büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirdi.

Düzenlenen törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Daire Başkanları, Büyükşehir ve Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Basın Mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde sürdürdüğü çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, "Bugün burada Kapaklı Karagöz Gölü Deresi Islah çalışmasının temel atmasını gerçekleştireceğiz. İki gün önce Çerkezköy Kavak deresinin birinci kısmının açılışı, ikinci kısmının temel atmasını gerçekleştirmiştik. Taşkın koruma ve dere ıslah konusu aslında öncelikli olarak Devlet Su İşleri'nin görevidir.  6200 sayılı kanunla bu görev DSİ'ye verilmiştir. Ayrıca 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanununda da Büyükşehrin görev, yetki ve sorumlulukları tamamında dere ıslahı da yapabileceği belirtilmiştir. Biz bugün bu yasanın maddesine dayanarak, bu Islah çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. Burada bir konuya da değinmek istiyorum. Gerek Büyükşehir Belediyesi'nin gerekse Devlet Su İşleri'nin yapacağı bütün taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarında doğan kamulaştırmaların bedeli belediye tarafından ödeniyor. Dolayısıyla DSİ de bir dere ıslahı yapsa, oradaki kamulaştırma maliyetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. Bu bilgilendirmeden sonra ve burada bugün temelini atacağımız ıslah çalışması hakkında biraz bilgi vermek isterim. 17 Nisan 2018 tarihinde müteahhite işyerin teslim ettik. İşin bedeli KDV dahil 2 milyon 205 bin liradır.  İşin süresi 90 gündür. 15 Temmuz'da da iş tamamlanmış olacaktır. Bu ihale kapsamında 750 metre 4 metre genişliğinde 2 metre yüksekliğinde U kesit beton kanal imalatı yapılacaktır. Ayrıca 4 adet 4x2 ebatlarında toplam 64 metre uzunluğunda köprü olarak kullanılacak kutu menfez imalatı yapacağız. Bu proje biter bitmez burada Cumhuriyet Parkı inşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır. Bugün burada gördüğümüz bu alan, yakın bir gelecekte halkın dinlendiği, vakit geçirdiği bir park haline dönüşecektir. Amacımız bugüne kadar külfet nedeni olan bu dereleri ıslah edip etrafındaki peyzaj düzenlemelerini yaparak yaşam alanlarına çevirmektir. Bu dere ıslahı projesi TESKİ tarafından yapıldı. Katkılarından dolayı TESKİ Genel Müdürü ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu işin kontrolü ve yapım sürecini Fen İşleri Dairemiz yürütecek. Fen İşleri Daire Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Yine çalışmalar süresince destekleri ve işbirliklerinden dolayı Kapaklı Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Ayrıca bizi her zaman destekleyen ve önderlik yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a büyük bir teşekkür ve alkış istiyorum. Bugün temelini atacağımız tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

AYDINLIK BİR ŞEHİR, AYDINLIK BİR GELECEK VE AYDINLIK BİR KAPAKLI İÇİN YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR

Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün'ün ardından konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, "Öncelikle böyle bir temel atma töreninde burada olmaktan büyük mutluluk duymaktayım.  Bu ıslah çalışmaları bizim için çok önemlidir. İnşallah. Karagöz Gölü ıslahı bittiği zaman, artık burada yaşanılabilir bir park olacak. Çirkin görüntü olarak kalkacak, şehrimiz çağdaş ve modern kent olma yolunda adım adım ilerlemeye devam edecek. Kapaklı'mız her geçen büyüyor ve gelişiyor. Bu doğrultuda bizler de ilk günkü aşk ve heyecanla hizmetlerimize devam ediyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım 2018 yılının Kapaklı yılı olduğunu belirtmişti. Açılışlarımız ve temel atma törenlerimiz bu şekilde devam edecek. Açılışlarımızın bittiği yerlerde kaldırım ve asfalt çalışmalarımız da başlayacak. Aydınlık bir şehir, aydınlık bir gelecek ve aydınlık bir Kapaklı için yapacak daha çok işimiz var. Ben bu duygu düşüncelerle mübarek Ramazan ayının ülkemize bereket ve hayırlar getirmesini diliyor, bu yatırımlardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a, proje ekibine ve ilgili daire başkanlarına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" sözlerini söyledi.

KAPAKLI'NIN DEVLET HİZMETLERİ TARAFINDAN DA DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

Son olarak konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ve TESKİ'nin Kapaklı ilçesi için ortaya koyduğu hizmetlere bakacak olursak, ortaya yaklaşık 150 trilyonluk bir yatırım Kapaklı almış oluyor. Yeni kurulan bir Büyükşehir Belediyesi, yeni kurulan bir ilçe. Kapaklı elbette hizmet alması gereken bir yer. 150 trilyonluk bir yatırımın da oldukça önemli bir miktar olduğunu takdirlerinize sunuyorum. Kapaklı'nın devlet hizmetleri tarafından da desteklenmesi gerekiyor. Biz sadece yerel hizmetler olarak Kapaklı için üzerimize düşen görevi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Halktan aldığımız yetkinin dolmasına kalan sürede de Kapaklı bu hizmetleri almaya devam edecektir. Biraz önce Sayın Genel Sekreter Yardımcımın da söylediği gibi dere ıslahları devlet su işlerinin görevidir.  Bizim de görevimiz buradaki kamulaştırmaları yapmaktır. Ancak bizim Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışımız ile bugün bu temel atma töreninde bulunuyoruz. İnanıyorum ki Tekirdağ'ın tamamında yine 30 Mart 2019'da halkımız bu hizmetleri değerlendirerek yine 12 belediyeyi, sosyal demokrat belediyelere verecektir. Önümüzde seçimler var. 24 Haziran'da bir genel seçim var. Halkımız ne yapacağını iyi bilir. Ne zaman kime tamam diyeceğini çok iyi bilir. Bu duygularla bu dere ıslahımızın Kapaklı'ya hayırlı olmasını diliyorum. Hepimize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. Konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde kurdele kesimi gerçekleşti.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.