TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi Açılış Törenine Katıldı
01/12/2018 16:19:13
Başkan Albayrak Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi Açılış Törenine Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi'nin açılış törenine katıldı.

Süleymanpaşa ilçesi Ertuğrul Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra; Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AB Parlamento Milletvekili Miltiadis Kyrkos, Yunanistan'da bulunan ve Tekirdağ'ın eski dönemlerine ait 1500 fotoğrafı müzeye bağışlayan Dimitris Mavridis ile çok sayıda vatandaş da yer aldı.

"TEKİRDAĞ BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPTI"

Başkan Kadir Albayrak açılış töreninde yaptığı konuşmada Tekirdağ'ın geçmişinde birçok kültürü barındırdığını belirterek, "Tekirdağ gerek doğal güzellikleri gerekse de konumu itibari ile birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yapmış bir şehir. Türkiye'deki birçok şehir gibi ilimiz de değişimlerden geçti. Tarihimizden bazı dokular korunurken bazılarını da ne yazık ki zaman içinde kaybetti. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi ile Tekirdağ'ımızın kaybettiğimiz dokularını anma ve mevcut olanların da geçmişte geçirdikleri aşamaları görme fırsatı yakalayacağız. Unutmayalım ki; şehir şehir yapan orada yaşayan insanlar kadar, tarihidir de. Ben müzenin açılışında emeği geçen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a tebriklerimi iletirken, müzeye fotoğraf bağışında bulunan sayın Miltiadis Kyrkos'a da teşekkürlerimi sunuyor ve Tekirdağ'a hoş geldiniz diyorum, " dedi.

Konuşmaların ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından Miltiadis Kyrkos ve Dimitris Mavridis'e plaketlerinin takdimi ile devam eden Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi'nin açılış töreni; kurdele kesimi ve katılımcıların müzedeki fotoğrafları incelemesinin ardından son buldu. 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.