TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
İl Afet Risk Azaltma Planı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
19/12/2019 18:15:00
İl Afet Risk Azaltma Planı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

 Kısa adlı (İRAP) olan İl Afet Risk Azaltma Planı  bilgilendirme toplantısı  Valilik YİKOB Toplantı salonunda düzenlendi.   Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan ve AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu açılış konuşması yaptılar.

 İlin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için; afetler olmadan gerçekleştirilmesi gereken çalışmaları bir süreç dahilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan İrap toplantısında konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ; "Her il kendine ait bir afet risk haritası hazırlamalı ve bu risk haritası doğrultusunda da riskleri, zararları azaltma konusunda neler yapılabileceğinin planlamasını mutlaka yapmalıdır.  Buna dair yapılanmalar, buna dair donanımları temin etmeler, buna dair görevlendirmeler zamanında olması gereken işlerdir. Eğer ilimize dair bu riskleri afet yaşanmadan tespit edip, buna dair tedbirlerimizi alabilirsek o afetten en az zararla çıkabiliriz. Tedbir, bizlerin elindedir eğer tedbirli davranırsak afetlerden çok daha az zarar görürüz. Yeter ki bilimsel çalışmalara, mühendisliğe kulak verelim, yeter ki olması gerekeni olması gerektiği gibi yapalım bunları yaptığımız takdirde en ufak bir sıkıntımız olmayacaktır. Can ve mal kayıplarımız azalacaktır." dedi.

Vali Yıldırım'ın konuşmasının ardından İl Afet Risk Azaltma Planı Hakkında Bilgilendirme; Amaç ve Hedefler konulu sunumu Eğitim Uzmanı Selçuk Aksoy,  İl Afet Risk Azaltma Planı Kılavuzu; Paydaş Kurumlar, Görevleri ve Sorumlulukları konulu sunumu AFAD Jeofizik Mühendisi Özgür Tuna Özmen, Tekirdağ İlinin Afetselliği ve Risk Azaltma Faaliyetleri hakkında sunumu AFAD İl Müdürü Recep Erol yaptı.

Genel değerlendirmelerin de  yapıldığı toplantıda , görüş ve öneriler de alındı.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.