TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak, 30 Ağustos Zaferinin 92. Yılını Kutladı
29/08/2014 17:38:37
Başkan Albayrak, 30 Ağustos Zaferinin 92. Yılını Kutladı

Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir mesaj yayınlayarak 30 Ağustos Zaferinin 92. yılını kutladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk`ün Başkomutanlığı ile kazanılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı`nın 92. Yılını gururla kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Türk Ulusu, Birinci Dünya Savaşı`nın ardından Mondros ve Sevr Antlaşmalarıyla dayatılmaya çalışılan tutsaklığa karşı yüce Atatürk`ün önderliğinde eşi benzeri olmayan bir direniş mücadelesi vermiştir. “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek 19 Mayıs 1919`da Ulu Önder`in Samsun`a çıkışıyla başlayan Kurtuluş Savaşımız tüm yurda dalga dalga yayılmıştır. Erzurum`da, Sivas`ta, Amasya`da, Ankara`da yapılan toplantılarda bütün ulusumuz Atatürk`ün önderliğinde birleşmiştir. Halkın katılımıyla yeni bir ordu yaratılmıştır.
Yaşlısı, genci, çocuğu, kadını ile bütünleşen bu ordu, İnönü`lerde, Sakarya`da, Maraş`ta, Antep`te büyük başarılar kazanıyor. Bu başarılar 26 Ağustos`ta başlayan 30 Ağustos`ta sona eren Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı`nda zaferle sonuçlanıyor. Ordularımız Atatürk`ün emriyle düşmanı 9 Eylül`de topraklarımızdan kovmuştur.
Her yıl aynı heyecan ile kutladığımız 30 Ağustos Zaferi, ulusumuzun onurlu, saygın yaşama isteği ve kararlılığını tüm dünyaya kabul ettirdiği bir gündür.
Ulusal birliğimizin zirveye çıktığı Kurtuluş Savaşımız doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi ile tek vücut olduğumuzda neler yapabileceğimizi göstermiştir.
Büyük zaferimizi bütün dünyaya kabul ettiren Türk Ulusu, Atatürk`ün önderliğinde yeni Türk Devleti`nin doğuşunu da müjdelemiştir.
Büyük zaferin ardından kurulan demokratik ve laik Türk Cumhuriyetimiz, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde sonsuza kadar yaşayacaktır.
Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumak; bizlere bu büyük zaferi canları pahasına armağan eden kahramanlarımıza karşı da en önemli sorumluluğumuzdur.
Zorluk ve yokluk içerisinde sürdürdüğümüz özgürlük mücadelesinde başta eşsiz komutan Atatürk`ü ve silah arkadaşlarını, isimsiz binlerce kahramanımızı saygıyla anıyor, Tekirdağlı hemşerilerimizin ve bütün ulusumuzun Zafer Bayramını kutluyorum"

Kadir ALBAYRAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı
 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.