Hizmet Kervanı Çerkezköyde
25/09/2014 21:52:40
Hizmet Kervanı Çerkezköyde

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde uygulamaya koyduğu ve her hafta bir ilçede gerçekleştirilen ‘Hizmet Kervanı’ programının 7. Durağı Çerkezköy oldu. Çerkezköy’de temaslarına Kaymakam Metin Kubilay’ı ziyaret ederek başlayan Başkan Albayrak, hizmet kervanı ile ilgili bilgi verdi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çerkezköy’de yapılacak çalışmaları aktardı. Çerkezköy Belediyesi Belediye Meclis Salonunda  da Belediye yetkilileri ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile bir çalıştay gerçekleştirildi. Başkan Albayrak burada yaptığı konuşmada, hizmet kervanı çerçevesinde her hafta bir ilçede çalıştay gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hizmet kervanımızın 7. durağı olarak bugün Çerkezköy’deyiz. İlçelerimizde gerçekleştirdiğimiz çalıştaylarımızın, sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız çalışmaların ve halkımızla kucaklaşmanın adına hizmet kervanı dedik. Tabi hizmet kervanı deyince sadece buraya gelip bir gün geçirmek değil. Bu çalışmaların arkası gelecek. Her hafta bir ilçemizde olmaya devam edeceğiz.” dedi. Konuşmasında büyükşehir yapılanmasından da bahseden Başkan Albayrak, “İlçeler arasında rekabet olmaz. Biz her ilçemize her mahallemize aynı mesafedeyiz. Hep söylediğimiz gibi hizmet kervanını tüm ilçelerimize tüm mahallelerimize götüreceğiz. Yaptığımız bu toplantılar, çalıştaylar hayata geçireceğimiz projelerin altyapısını oluşturmak içindir. Her ilçemizde 2 tane hizmet binası olacak. Bunların hazırlıkları bitmek üzere. Yani şunu rahatlıkla söyleyebilirim yılbaşından sonra tek düşüncemiz sadece hizmet olacak. Buraya Çerkezköy’ün sorunlarını dinlemeye, düşüncelerinizi almaya ve kendi düşüncelerimizi aktarmaya geldik. Sonuç itibariyle oluşturacağımız sistem içerisine tüm ilimize çok güzel hizmetler gelecek. Yeter ki biz birbirimizi kucaklayalım, birbirimizi sevelim. Siyaset 30 Mart sonrası artık geride kaldı. Hizmette siyaset olmaz. 5 yıllık görev süremiz sonunda hem bizim hem halkımızın gurur duyacağı, halkımızın yaşam standardını yükseltecek projeleri hayata geçireceğimize inanıyorum. ” diye konuştu.

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da Teski’nin Çerkezköy’deki yapılanması, Çerkezköy özelinde yapılacak çalışmalar ve sistemin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Ardından Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları kendi hizmet alanları ile ilgili yapılacak olan çalışmaları aktardılar. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise Büyükşehir Belediyesini tüm kadroları ile birlikte ilçesinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Çerkezköy’de önemli çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi ve böyle bir toplantının gerçekleştirmesinden dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür etti.