Başkan Albayrak'ın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Mesajı
03/10/2014 21:45:48
Başkan Albayrak'ın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi: "İnsanların en büyük yardımcısı olan hayvanların sağladığı faydalar sayılamayacak kadar çoktur. Tabiatın süsü ve zenginlik kaynağı olan hayvanları korumak insan olarak en büyük sorumluluklarımızdandır. 4 Ekim Uluslararası Hayvanları ,koruma Günü 1931 yılından itibaren ülkemizde de kutlanmaya başlanmıştır.

Asıl amacı insanlarda hayvan sevgisini geliştirmek ve bu sevginin devamlılığını sağlamaktır. Hayvan sevgisi, insanları birbirine yaklaştırır, yardımlaşma duygusunu geliştirir.

İnsansız bir dünya düşünemediğimiz gibi hayvanların olmadığı bir dünya da düşünemeyiz. Tabiatın canlıları, varlıklarını devam ettirmek için birbirlerine bağlıdır ve birbirlerine muhtaçlardır.

Bu sorumluluğu bütün yurttaşlarımızın paylaşması dileğiyle hemşehrilerimin ve bütün yurttaşlarımın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü kutluyorum"

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı