TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi'nden Köy Turizmi Gezisi
14/04/2015 16:27:00
Büyükşehir Belediyesi'nden Köy Turizmi Gezisi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'e köy turizmi gezisi düzenlendi.

Geziye Malkara ve Şarköy İlçelerine bağlı mahallelerden 26'sı kadın olmak üzere toplam 37 kişi katılmıştır.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca Tekirdağ il genelinde uygulamaya konulması planlanan köy turizmi (kırsal turizm) hazırlıkları aşamasında kırsal mahallelerimizde bu işle uğraşacak olanların katıldığı gezi ile, Ege Bölgesinin bu konuda belli mesafe almış yerleri arada faaliyet gösteren işletmelerin tanıtılması amaçlanmıştır.

Ziyaret edilen ilçe belediyelerimizin başkanları özellikle de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geziye katılan Tekirdağlılarla birebir ilgilenerek önemli destek verdiler.

İzmir iline bağlı Şirince başta olmak üzere Seferihisar, Sığacık, Urla'nın Özbek, Bergama'nın Demircidere, Ayvalık'ın Mutluköy, Edremit ve Ayvacık'ın çok sayıda köyünde yapılan inceleme ve yüz yüze gerçekleştirilen görüşmelerden oldukça yararlanan katılımcılar, düzenlenen geziden önemli yararlar sağladıklarını belirtmişlerdir.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı aynı konuda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Önümüzdeki günlerde Malkara ve Şarköy'ün kırsal turizme açılması öngörülen bazı mahallelerine teknik gezi düzenlenecektir. Söz konusu programa 25 Nisan'da yapılacak olan `Kırsal Turizm Çalıştayı'na katılacak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler ve konunun uzmanları katılacak.

     

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.