Başkan Albayrak'ın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı
01/07/2016 10:13:52
Başkan Albayrak'ın Denizcilik ve Kabotaj  Bayramı Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 1 Temmuz  Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun kabulü ile birlikte kutlanmaya başlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın ulusal egemenliğin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu kanunla denizlerimizde yabancı ülkeler tarafından kullanılan zenginliklerimizin ülkemiz tarafından kullanılması sağlanmıştır. Milli egemenliğimiz, ekonomik bağımsızlığımız adına atılan önemli adımlardan biri olan Kabotaj Kanunu, ulaşımdan taşımacılığa, turizmden balıkçılığa kadar büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu avantajı en iyi şekilde değerlendirerek daha iyi seviyelere gelmesi en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle , 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."