Şehirlerarası Çalışan D4 Yetki Belgeli Araçlar İçin Uygulama Birliği Çalışmaları Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın öncülük ettiği, Trakya Bölgesi'nde komşu illerde faaliyet gösteren, D4 yetki belgesi ile şehirlerarası taşımacılık yapan Ticari Plakalı araçlar için iller arası uygulama birliğinin oluşturulması ile ilgili toplantı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Ulaşım Dairesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmada, Edirne ve Kırklareli'den gelen Belediyelerin Ulaşım hizmetleri Müdürlüğü Yetkilileri ile bir araya gelerek, D4 Yetki Belgeli şehirlerarası çalışan araçların çalışmalarında yaşanan sıkıntıları aşmayı amaçladıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, "Komşu il Belediyelerinin ulaşım yetkilileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptık. D4 yetki belgesi ile şehirlerarası çalışan ticari plakalı araçlarla ilgili uygulamada yaşanan sıkıntıları aşmak, uygulamada birlik, karşılıklılık ilkesi oluşturmak ve ortak kriterler ortaya koymak amacıyla gerçekleştirdiğimiz toplantı oldukça verimli geçti. Fikir alışverişinde bulunduk. Mevcut çalışanların değerlendirilmesi, haklarının korunması, doluluk oranlarının belirlenmesi ve nüfus artışına paralel olarak araç doluluk oranlarının sayımları ile birlikte mevcut verilerin toplanması ve değerlendirilmesi konusunda bir komisyon oluşturulması gündeme geldi. Konu ile ilgili toplantılarımız devam edecek. Ocak Ayının son haftasında tekrar bir araya geleceğiz ve o toplantıda konu ile ilgili değerlendirmeleri bir sonuca ulaştırmayı planlıyoruz. Amacımız şehirlerarası taşımacılıkta yaşanan tüm sıkıntıları ortadan kaldırarak bir kolaylık ve hizmet akışı sağlanması" dedi.

Toplantı, komşu illerden gelen yetkililerin görüşlerinin alınması ve genel değerlendirmenin ardından sona erdi.