TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
UTDK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu) Çalışıyor
UTDK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu) Çalışıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu (UTDK), kentte gerçekleştirilen altyapı çalışmalarından dolayı, trafiğin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kapanan yollara alternatif güzergah için gerekli kararları alıyor.

Süleymanpaşa İlçesi, Atatürk Bulvarında; sahil dolgu alanında bulunan kollektör hattından, Sanayi ve Ticaret Odasının önündeki bacaya bağlantı yapmak üzere, caddede enine Ø1000 mm'lik betonerme boru ile geçiş ve Aytemiz Petrolün önünden Yapıncak Sokak güzergahına enine Ø200 mm'likbeton boru ile   geçiş çalışması sebebiyle ulaşım yönünden vatandaş mağduriyeti yaşanmaması için trafiğin alternatif güzergâha yönlendirilmesi için gerekli düzenlemeleri yaptı, yapılan düzenlemeler de altyapı işini yapan firma tarafından, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katkısıyla uygulamaya koyuldu.

Komisyon tarafından mahallinde yapılan inceleme sonucunda; alınan karar aşağıdaki gibidir:

Süleymanpaşa İlçesi, Atatürk Bulvarı üzerinde çalışma sistemi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası önünde ilk etapta İstanbul gidiş istikameti trafiğe kapatılarak trafik Cumhuriyet Meydanı sinyalize kavşaktan Malkara istikametine aktarım yapılarak trafik iki yönlü olarak sağlanacaktır. Çalışma Ticaret ve Sanayi Odası önü Malkara gidişi tarafına geçtiğinde ise trafik İstanbul istikameti iki yönlü çalıştırılıp çalışma bitiminde trafik normal seyrine geri çevrilecektir.

Cumhuriyet Meydanında sinyalize kavşakta grup süreleri değiştirilerek çalışma alanına uygun program yüklenecek, trafik akışında olumsuz durumlar ile karşılaşıldığında kavşak fasıla moduna alınacaktır. Ticaret ve Sanayi Odasının 50 metre ilerisinden orta refüj açılıp trafiğin kendi güzergahına geçişi sağlanacaktır.