TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Psikolog ve Sosyal Hizmet Uzmanlarımız Kongreye Katıldı
Psikolog ve Sosyal Hizmet Uzmanlarımız Kongreye Katıldı

Personelinin sürekli gelişimini, yönetim anlayışının bir parçası olarak gören Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Başkan Kadir Albayrak'ın liderliğinde, "Dinamik ve Çağdaş Belediyecilik" ilkesiyle hareket etmektedir. Bu amaçla belediye personelinin, hem kurum içinde hem de kurum dışında, dönemin "iyi uygulamalarını" ve "çağdaş tekniklerini" öğrenmelerine destek olmak önemli bir yer tutmaktadır.

Dinamik ve çağdaş belediyecilik anlayışı çerçevesinde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kadın Danışma Merkezlerinde görevli uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarımız, 18-19 Mart 2017 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen, "İkinci Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Kongresi"ne katıldılar.

Doç. Dr. Ayten Zara koordinatörlüğünde ikincisi yapılan Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Kongresi, 18-19 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul kampüsünde "Çocuk gelin, damat olamaz" başlığıyla düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezleri'nin de katıldığı etkinlikte konuyla ilgili birden fazla oturumda çok sayıda bildiri sunuldu.

Açılışın ardından program, Mor Çatı Vakfı üyesi Av. Meriç Eyüboğlu'nun ülkemizde yaşanan cinsel istismar vakalarına dair rakamları paylaşması ile devam etti.

Prof. Dr. Ali Baloğlu, erken yaşta yapılan evliliklerin sebep olduğu sağlık sorunlarını dile getirirken, Çocuk Vakfı'ndan Mustafa Ruhi Şirin "Türkiye'de Çocuk Gerçeği ve Çocuk Hakları" konulu sunumunu gerçekleştirdi. 

Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Banu Ergöçmen, erken yaşta yapılan evlilikler ve kadına yönelik şiddet arasındaki ilişkiye dikkat çekerken, bu konuda ülke çapında yaptıkları araştırmanın sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. 

Kongrenin ikinci günündeki tüm çalıştaylara da katılan personelimiz, gün sonunda sertifikalarını alarak çalışmalarını başarı ile tamamladılar.

Güncel Haberler