Hayrabolu Hüseyin Korkmaz Anadolu Lisesi'nde ÇOGEP kapsamında seminer verildi.

01/12/2017

HAYRABOLU HÜSEYİN KORKMAZ ANADOLU LİSESİ nde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü ÇOGEP kapsamında seminer verildi.

HAYRABOLU HÜSEYİN KORKMAZ ANADOLU LİSESİ Konferans salonunda, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) bünyesinde ilçedeki okullarda okuyan öğrencilerimize seminer verildi.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Hasan GÜCÜYENER, Psikolog Meltem ŞENTÜRK, Sosyal Hizmet Uzmanı Simge Nur ÖKSÜZ, ilçede okullarda görev yapan idareci ve öğretmenlerin katıldığı, akran zorbalığı, İnternetin güvenli kullanımı ve cinsel istismar konularının anlatıldığı seminer, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli memurların "Akran Zorbalığı" konusu hakkında bilgilendirmeleri ile başladı. Çeteler gibi gruplardan uzak durulması gerektiği, öğrencilerin anne ve babaları ile paylaşımlarda bulunmasının önemi, internetin amacına uygun kullanıldığında tehlikeli olmadığı, internette bizleri hangi risklerin beklediği, sosyal medya paylaşımlarında dikkat edilecek noktaların neler olduğu gibi konulara değinildi. Öğrencilerle soru-cevap şeklinde, anlatılanlara örnek teşkil edecek video ve haberlerle devam eden seminerde, Psikolog Meltem ŞENTÜRK'ün sunumu ile cinsel istismar konusunda bilgilendirme yapıldı. Cinsel istismar ve cinsel şiddet davranışlarının neler olduğu, cinsel istismarda bulunan kişilerin özellikleri, "Hayır" demenin önemi, istismar bildirme yoları, Çocukları korumaya yönelik uluslararası sözleşmeler ve ulusal yasal düzenlemeler ile çocuk haklarının anlatılmasından sonra seminer Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün katılımcılara kalem, dosya, anahtarlık ve broşürler dağıtması ile son buldu.