5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününde Kadın Hakları İle İlgili Seminer Düzenlendi

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilmesinin 83. Yılı vesilesiyle, Çorlu Trend Arena Alışveriş Merkezi ve Çorlu Kadın Danışma Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen seminere; Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Gücüyener, Çorlu Kadın Danışma Merkezi Psikologları Gülden Doğramacıoğlu ve Esra Akyüz ve Sosyal Hizmet Uzmanı Hayriye Özcan katıldı.

Seminer Psikolog Esra Akyüz'ün kadın cinayetleri istatistikleri, şiddetin tanımı ve türleri ve şiddetin nedenleri konularındaki sunumu ile başladı. Psikolog Gülden Doğramacıoğlu'nun şiddet döngüsü, şiddetin kadınlar, çocuklar ve ergenler üzerindeki psikolojik, fiziksel ve toplumsal etkileri, şiddete uğrayan kadınların ilişkide kalma nedenleri ve şiddeti önlemek için yapılması gerekenler konularındaki sunumu ile devam etti. Seminer Sosyal Hizmet Uzmanı Hayriye Özcan'ın tarihte ve günümüzde kadın hakları, şiddete yönelik ulusal ve uluslararası sözleşmeler ve hak ihlali veya şiddet sonrası destek alınabilecek kurum ve kuruluşlar konularındaki sunumu ile son buldu.