Hükümet Caddesi'nde Çalışmalar Başladı

11 İlçede 11 Prestij Caddesi Projesi kapsamında, Süleymanpaşa İlçesi Hükümet Caddesi'nde çalışmalar başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin alternatif güzergah ve trafik yönlendirme çalışmalarını tamamlamasının ardından Hükümet Caddesi'ne Tekira önünde ilk kazma vuruldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün ve Ulaşım Daire Başkanı Hasan Bayram ile birlikte başlayan çalışmaları inceledi, basın mensupları ve vatandaşlara Hükümet Caddesi'nde gerçekleştirilecek olan Prestij Projesi ile ilgili bilgi verdi. Proje kapsamında Hükümet Caddesi yeni aydınlatma direklerine, geniş kaldırımlara ve yeni yeşil alanlara kavuşacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma ile son yıllarda yapılmakta olan alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yerler de onarılarak, Eski Cami ve Köprübaşı arasındaki 850 metrelik kısım tek yönlü iki trafik şeridi, geniş parklar ve taş kaplamalı modern kaldırımlar yapılacak.

Köprübaşı ile Tepedeğirmenler arasındaki 1050 metrelik kısım ise bir gidiş bir dönüş, Köprübaşı-Eski sanayi arası ise iki gidiş bir dönüş olarak tasarlandı.  Yol üzerinde park cepleri, yağmur suyu drenajları, yaya kaldırımları, aydınlatma direkleri, kent mobilyaları yapılarak kent yeni çehresine kavuşacak.  Çalışmalar hız kesmeden devam ederek 90 günlük bir süre içinde bitirilecek.