Tüm İlçelerde Duraklar Yenileniyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ il genelinde tüm ilçelerde otobüs duraklarını yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yenileme çalışmaları çerçevesinde il genelinde toplam 256 mahalleye 400 adet, kırsal alana uygun modern durak montajı yapılırken diğer taraftan, kullanım ömrünü tamamlamış eski durakların revizyon çalışmaları kapsamında 198 adet durağın montajı da tamamlanmış durumda. Kalan 102 adet durağın da montaj çalışmaları devam etmektedir.

Öte yandan şehir merkezlerinde kullanılacak 345 adet reklam panolu modern durakların montajına Çerkezköy'den başlanıldı ve 30 adedinin montajı yapıldı. Çorlu'da acil ihtiyaç olan yerlere de 10 tane durak konuldu. Özellikle işçi kesiminin kullandığı, yolcu sirkülasyonun yoğun olduğu alanlarda çalışmalara öncelik verilmiş durumda. Reklam panolu duraklar ile birlikte aynı zamanda CLP, Megalight ve Bilboardlar, şehir estetiğine dikkat edilerek konumlandırılmaktadır.

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, "Planlama Şube Müdürlüğümüz il genelinde durak yenilemeleri için gerekli çalışmaları yapıyor. Titiz çalışmalar neticesinde durak konulacak yerler belirlenerek montaj işlemleri ivedilikle gerçekleştiriliyor. Gerek kırsal kesime gerekse de şehir merkezlerine uygun şekilde tasarlanan durakların montaj işlemleri bundan sonra da hızlı bir şekilde devam edecek ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Duraklara sahip çıkılmasını ve halkımızın durakları kendi malıymış gibi korumalarını rica ediyoruz. " dedi.