Başkan Albayrak'ın Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı Kutlama Mesajı
20/09/2017 16:00:17
Başkan Albayrak'ın Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı Kutlama Mesajı

İslamiyetin dört önemli ayından biri olan Muharrem ayı ve Hicri yılbaşına girmiş bulunuyoruz.

Muharrem ayında başta İslam dini olmak üzere Semavi dinlerde dönüm noktası olan pek çok tarihsel olay yaşanmıştır. Muharrem ayı Hz. Nuh'un gemisinin büyük tufandan kurtulup Cudi Dağı'na oturduğu, Hz. Adem'in tövbesinin kabul edildiği, Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşinden kurtulduğu, Hz. Yakub'un oğlu Yusuf'a kavuştuğu, Hz. Musa ve halkının firavunun zulmünden kurtulduğu ve Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği aydır. Muharrem ayında oruç tutulur, kurban kesilir, dualar edilir ve aşure dağıtılır. Muharrem ayı halkın hoşgörü, beraberlik ve paylaşma duygularını pekiştir ve toplumsal bağlarımızı güçlendirir.

Bu düşüncelerle Muharrem ayı ve Hicri yılbaşına girmiş olmanın mutluluğunu siz değerli halkımızla paylaşıyor ve bu mübarek ayın tüm İslam âlemine barış, huzur ve nice hayırlar getirmesini diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı