Tarımsal Hizmetler Dairesinden Hayvancılığa Bir Destek Daha
20/10/2017 08:22:42
Tarımsal Hizmetler Dairesinden Hayvancılığa Bir Destek Daha

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, hayvancılığı geliştirmek amacıyla; meralara çıkan hayvanların içme suyunu karşılamak ve boşa akan su kaynaklarının değerlendirilmesi için sıvat tesisleri yapıldı.

Hayvanların meraya çıkartılmasını teşvik ederek doğal otlar ile beslenmesini, et ve süt kalitesinin artmasını ve bunlardan dolayı maddi kazançların artırmasını sağlayan sıvat tesisleri yapımı, ilk olarak 2016 yılında Süleymanpaşa, Hayrabolu, Malkara ve Saray İlçelerine bağlı 19 mahallede yapıldı. Yapılan tesisler gözlemlenerek ve istekler doğrultusunda geliştirilerek daha kullanışlı duruma getirildi. 2017 yılında gelen talepler doğrultusunda Hayrabolu, Çerkezköy, Malkara, Çorlu, Saray, Muratlı ve Süleymanpaşa İlçelerine bağlı 53 mahallede 63 sıvat yapımı tamamlandı.  Sıvatlar 70 metrekarelik bir alan üzerinde bordür taşlarıyla çevrili, kilit taşları ile döşenmiş olup tesis, 5 sıvat ve 1 çeşme başlığından oluşmaktadır. 1 sıvat, 220 litre su kapasitesine sahip olup toplam hacim 1100 litredir. Önümüzdeki yıl için yapılan hazırlık çalışmalarından bu değerlerin çok üstünde bir taleple olacağı beklenilmektedir.