TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın Lösemili Çocuklar Haftası Mesajı
08/11/2018 12:27:07
Başkan Kadir Albayrak'ın Lösemili Çocuklar Haftası Mesajı

Tıbbi tedaviyle tam iyileşme şansı yüksek olan akut lösemiden korkulmaması gerektiğini hatırlatmak; toplum olarak lösemi tedavisi gören kişilere ve ailelerine ihtiyacı olan, maddi-manevi her türlü desteği vermenin önemini vurgulamak amacıyla her yıl Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kutlanmaktadır.

Halk arasında kan kanseri olarak bilinen lösemi, tüm dünyada çok sayıda insanın yaşamını kaybetmesine neden olan bir hastalıktır. Ancak tıp alanında sağlanan ilerlemeler, toplumsal bilinç ve erken tanı gibi faktörlerin etkisiyle tedavi edilebilen bir hastalık haline gelmiştir. Lösemi hastalarının yüzde 85'i tedavi sonucunda iyileşmektedir.

Ülkemizde, Sağlık Bakanlığı ve LÖSEV'in çalışmaları sayesinde lösemi ile mücadelede alanında büyük ilerleme sağlanmıştır. En modern tedavi yöntemleriyle lösemili hastaların büyük bölümü sağlıklarına kavuşmaktadırlar.

Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak lösemili hastalarımızın, yakınlarının, sağlık kurum ve kuruluşlarının mücadelesini destekliyoruz. En büyük temennimiz, tıptaki tedavi imkânlarının, lösemi hastalarının tamamının iyileşmesinin sağlayabilecek düzeye ulaştırılmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Lösemili Çocuklar Haftası'nın, toplumumuzda lösemi hastalığı ile ilgili bilinç ve duyarlılığın güçlendirilmesine katkı sağlamasını diliyor, tüm lösemililere sağlık, lösemi ile mücadele alanında faaliyet gösteren sağlık çalışanlarına ise görevlerinde başarılar diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.