Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Larva Mücadelesi Çalışmalarına Başladı
03/05/2020 11:24:17
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Larva Mücadelesi Çalışmalarına Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler il genelinde yaptıkları sonbahar-kış dönemi kışlak mücadelesi çalışmalarını tamamlayarak larva mücadelesi çalışmalarına başladı.

Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü vektörle mücadele ekipleri tarafından hem vatandaşların bahar ve yaz aylarını daha rahat ve huzurlu geçirmelerini hem de çevreyi ve ekolojik dengeyi koruma amacıyla başlattıkları çalışma kapsamında, halk ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan ve vektör (hastalık taşıyıcı) potansiyelleri yüksek olan sivrisinek gibi haşerelerin üremesine müsait alanlar olan göl, gölet, dere, su birikintisi ve bataklıklar larva mücadelesine başlandı.

11 ilçede eş zamanlı başlayan çalışmada toplam 4 bin 457 adet larva jit alanında periyodik olarak larvasit uygulaması gerçekleştiriliyor.