Edirne Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Üyeleri Gaziköy ve Güzelköy'de İncelemelerde Bulundu
27/10/2014 16:05:21

Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 116 no’lu kurul toplantısı, Şarköy’ün Gaziköy Mahallesi’nde geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Kurul Başkan Vekili Abdullah Ergün Bal, Kurul Üyeleri Mesut Dündar, Akın Yalçınkaya, Cengiz Can, Kurul Müdür Vekili Yusuf Şamiloğlu, Danışman Neşat Erdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşad Ergin, Kültür Varlıkları Şube Müdür Vekili Şuaip Özer, Arkeoloji ve Etnografya Müze Müdürü Önder Öztürk’ün katıldığı ve arkeolojik sit alanlarının incelendiği gezi sonucunda, kentsel sit ile ilgili tespit çalışmalarının yapılması ve yapılacak çalışmaların Bölge Kuruluna sunulmasına karar verildi.

Ayrıca yine Şarköy’ün Güzelköy Mahallesi’nde yer alan tarihi cami, hamam ve manastırda da incelemeler yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmeyi düşündüğü projelendirme ve restorasyon çalışmaları hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.