TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak, Ziraat Odası Başkanları ile Tarım Sektörünü Masaya Yatırdı
26/05/2015 13:15:18
Başkan Albayrak, Ziraat Odası Başkanları ile Tarım Sektörünü Masaya Yatırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Tekirdağ'ın tüm ilçelerinin Ziraat Odası Başkanları ve Ziraat Odası Meclis Başkanları ile bir araya geldi.

Tekirdağ tarımının masaya yatırıldığı toplantıda Ziraat Odası Başkanları'nın Büyükşehirden taleplerini alan Başkan Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım ve Hayvancılığa ne gibi katkı sağlayabiliriz, neler yapabiliriz sorularına cevap bulabilme adına bugün burada tüm ilçelerimizin Ziraat Odaları Başkanları ile bir araya geldik. Tekirdağ'ın tarımını konuşup tartışalım istedik.

Tabi tüm bunların ötesinde bizim tarım konusunda ciddi projelerimizi ve çalışmalarımız var. Eko turizmi geliştirme adına bir projemiz var. Mera ıslahlarımız devam ediyor. Islah ettiğimiz meraların son halini görünce gerçekten çok mutlu oldum. Arıcılık projemiz var. Özellikle Saray başta olmak üzere Mandacılık projemiz var. Hayvanların sulanması konusunda sulama göleti yapım çalışmalarımız devam ediyor. Malkara'da bulunan yem fabrikası artık büyükşehir bünyesine geçti. Bu konuda çiftçilerimize desteklerimiz olacak.

Artık güçlü bir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var. Özellikle kırsal kesimin yol sorununa el attık. 1217 km'lik kırsal kesim yollarının tamamını çalışma dönemimiz içerisinde bitirme hedefimiz var. Grup yollarının yapımına başlıyoruz. Mahallelerimize istenildiği zaman greyder desteği veriyoruz. Tarım konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz ancak Tekirdağ tarımını canlandırmak ve daha da yukarılara taşıma adına ziraat odaları ile de dayanışma içerisinde olmayı istiyoruz ve birlikte proje üreterek hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç'ın da katılarak görüş bildirdiği toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Mehmet Zeki Gürcün ile TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Münür Karaevli'nin hazır bulunduğu toplantıda Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan'da Büyükşehirin tarım konusunda yaptığı çalışmalar ve projeler konusunda ziraat odası başkanlarına bilgi verdi.  

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.