TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarafından Uygulamalı Budama Eğitimleri Devam Ediyor
10/02/2016 15:12:53
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarafından Uygulamalı Budama Eğitimleri Devam Ediyor

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kırsal kalkınma projeleri kapsamında uygulamalı eğitimler vererek vatandaşların bilinçli tarım ile birlikte kaliteli üretim yapmasına destek oluyor.

 Proje kapsamında bağcılık, meyvecilik ve zeytinciliği geliştirmeye destek olmak amacıyla programlanan arazi uygulamalı budama eğitimleri bağcılık, meyvecilik ve zeytinciliğin yoğun olarak yapıldığı Şarköy İlçesi'nde yapıldı

Eğitimler Şarköy İlçesi'ne bağlı 15 Mahalle'de İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Dursun, Tekirdağ Bağcılık Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisleri Ahmet Semih Yaşasın, Serkan Candar, Tezcan Alço ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalından Doç. Dr. Elman Bahar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.  5 gün boyunca devam eden eğitimlere yetiştiriciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Bağ, meyve ve zeytin budamasını çiftçiye teorik bilgiler de aktararak sunan uzmanlarımız, çiftçimizi merak ettikleri ve sıkıntı yaşadıkları her konuda aydınlattılar.

Doğru gübreleme ve ilaçlama için her fırsatta toprak analizinin önemine vurgu yapan uzmanlarımız çiftçilerin soru ve sorunlarını dinleyerek yardımcı oldular. Böylece Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gelişen teknoloji sebebiyle kırsal kesimimiz için değeri günden güne artan bağ, meyve ve zeytin yetiştiriciliğinde budama eğitimleri vatandaşların desteği ve ilgisiyle birebir bir şekilde gerçekleştirilmiş oldu. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın tüm kırsal mahallelerdeki eğitim çalışmaları artarak devam edeceği belirtildi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.