Halihazır Haritaların Üretimi ve Jeodezik Ağ Tasarımı İşi Tamamlandı
06/09/2016 18:10:30
Halihazır Haritaların Üretimi ve Jeodezik Ağ Tasarımı İşi Tamamlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğümü tarafından, Muratlı İlçesi ve Civarını Kapsayan Alanda 1/5000 Ölçekli Sayısal Halihazır Haritaların Üretimi, Planlamaya, Altyapıya, CBS ve Numarataja Altlık Oluşturacak Meskun Alanlara Ait 1/1000 Ölçekli Sayısal Halihazır Haritaların Üretimi ve Jeodezik Ağ Tasarımı İşi ihale edilerek Emi Grup Bilgi Teknolojileri A.Ş. firmasına 16.09.2015 tarihinde yer teslimi yapılarak iş başlatılarak 15.07.2016 tarihinde tamamlandı. Tamamlanan iş kapsamında Muratlı İlçesi ve Civarını Kapsayan Alanda 1/5000 Ölçekli Sayısal Halihazır Haritaların Üretimi, Planlamaya, Altyapıya, CBS ve Numarataja Altlık Oluşturacak Meskun Alanlara Ait 1/1000 Ölçekli Sayısal Halihazır Haritalar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe'ye hem harita hem de cilt olarak teslim edildi.

Bu proje kapsamında; 4 ü merkez olmak üzere 20 adet mahallenin meskun ve gelişme bölgelerine ait 4.700 hektar alanda 128 adet 1/1000, ilçenin tümünü kapsayan 58.000 hektar alanda 100 adet 1/5000 ölçekli halihazır harita, fotogrametrik yöntemle Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği doğrultusunda üretildi. Proje kapsamında 4 adedi C1, 14 adedi C2 (toplam 18 adet pilye tesisi), 51 adedi C3 olmak üzere toplamda 69 adet yer kontrol noktası oluşturularak, deniz seviyesi yükseklikleri geometrik nivelman ile belirlendi. Yapılan işlemler Harita Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca doğruluğunun mevzuat hükümlerine ve teknik standartlara uygunluğu denetlendi.

Bu projeyle; Muratlı ilçemiz genelinde 1/1000 ölçekli uygulama ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının yapılabilmesi, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin kurulabilmesi, Numarataj işlemlerinin yürütülebilmesi, alt ve üst yapı projelerine altlık oluşturacak yer kontrol noktalarının üretilmesi ve bu üretimle il genelinde yapılacak olan mühendislik projeleriyle altlığında harita olan her türlü işlemde uygulamada birliği sağlamak ve mükerrer üretimlerin önlenerek kamu kaynağının etkin kullanılması amaçlandı.