Başkan Albayrak'tan Bahriye Üçok Mesajı
06/10/2016 11:14:55
Başkan Albayrak'tan Bahriye Üçok Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  hain bir plan sonucu hayatını yitiren demokrasi şehidimiz Bahriye Üçok'un ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'deki eğitimli, onurlu, aydın kadın figürünün en önemli temsilcilerinden Bahriye Üçok'un aramızdan ayrılışının 26.yıldönümü. Türk tarihçi, siyaset bilimci, ilahiyatçı aydınımız yaşamı boyunca Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni aydınlık yarınlara taşımış kadın haklarının savunucusu olmuştur.

Hain bir plan sonucu yaşamını yitiren demokrasi şehidimiz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ilk kadın akademisyeni, cumhuriyet kadını ve eski milletvekili Prof. Dr. Bahriye ÜÇOK'u aramızdan ayrılışının 26. yılında saygı ve minnetle anıyorum."