TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'tan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
04/12/2016 17:12:13
Başkan Albayrak'tan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"5 Aralık 1934 tarihinde "Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı" veren yasanın kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl bu gün, Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu yasayla toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımız, birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce, siyasi ve sosyal haklar etmiştir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ve haklarla doğru orantılıdır. Kuşkusuz çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınlarımızın her alanda mutlaka güçlendirilmeleri gerekmektedir.

Kanunun tanınmasından sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Bu karar, Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Çarşaf içinde, peçe altında ve kafes arkasındaki Türk kadınını artık tarihlerde aramak lazım gelecektir. Siyasi hayatta belediye seçimlerinde tecrübesini yapan Türk kadını, bu sefer de milletvekili seçmek ve seçilmek suretiyle haklarının en büyüğünü elde etmiş bulunuyor. Çağdaş memleketlerin birçoğunda kadından esirgenen bu hak, bugün Türk kadınının elindedir ve onu en iyi şekilde kullanacaktır" diyerek, Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yılında,  toplumumuzun temelini oluşturan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor, tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.