TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak Rakoczi Müzesi Önünde Düzenlenen Çelenk Sunma Törenine Katıldı
12/10/2017 13:11:24
Başkan Albayrak Rakoczi Müzesi Önünde Düzenlenen Çelenk Sunma Törenine Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Rakoczi 300 Orta Avrupa'nın Geçmişi ve Geleceği" konulu sempozyum için Türkiye'ye gelen heyet ile birlikte Rakoczi Müzesi önünde düzenlenen törene katıldı.

Dünyanın en eski uluslararası işbirliklerinden biri olan ve Orta Avrupa Ülkeleri Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'nın üyesi olduğu Visegrad Dörtlüsüne üye devletlerden gelen heyet İstanbul'da düzenlenen sempozyuma katıldı. İstanbul'da düzenlenen sempozyum sonrasında Tekirdağ'a gelen heyet, Rakoczi Müzesi önünde düzenlenen törene katıldı. Törene Başkan Kadir ALBAYRAK'ın yanı sıra, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Berkay ÇAKIR, Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor KISS, Macaristan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı János Árpád POTÁPİ, Başkonsolos Yardımcısı Tamás TORMA, Budapeste Rákoczi Dernegi Genel Sekreteri Csongor CSÁKY, İstanbul Macar Kültür Merkezi Müdürü Gabor Fodor, İstanbul Sen Antuan Kilisesi Başrahibi Anton Bulai, Szeged-Csanád Eyaleti Piskoposu László KISS-RIGO, Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Av. Güneş GÜRSELER, Budapeşte Rakoczi Derneği Üyeleri ve konferans konuşmacıları katıldı.

"Bu dostluk ebediyen sürecektir"

Macar Kralı II. Ferenc Rakoczi'nin Tekirdağ'a yerleşmesinin 300. yılı münasebetiyle düzenlenen programda konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Macar Kralı II. Ferenc Rakoczi'nin Türkiye'de ağırlamanın 300. yılı dolayısıyla düzenlenen programda sizleri Tekirdağ'da görmenin mutluluğu içerisindeyim. 30 Mart 2014'ten sonra Tekirdağ merkezin adı Süleymanpaşa, ilçelerin tamamının ismi Tekirdağ oldu. Ağırlıklı olarak merkez ilçe gibi görünse de sadece Süleymanpaşa ilçesinde değil bütün ilçelerimizde Rakoczi ismi saygıyla anılmaktadır. Bu isim Tekirdağ ile o kadar bütünleşti ki, İstanbul'da bir yarışmada Tekirdağ ile ilgili bir soru sorulurken şehrin özellikleri arasında Rakoczi ismi de geçirildi. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu evin bulunduğu bölgede kamulaştırma yaparak 15 yapının tarihi dokusuna tekrar kazandırılması için çalışmalarımıza başladık. Çalışma yapılan yapılardan biri Macar Kültür Evi, bir diğeri de Mikes Kelemenin evi olacak. Bu dostluk ebediyen sürecektir." dedi. Rakoczi anıtına çelenklerin sunulduğu programda İstiklal Marşı ve Macaristan Ulusal Marşı okundu.

Başkan Albayrak Heyet İle Öğle Yemeğinde Bir Araya Geldi

Başkan Kadir Albayrak, program sonrasında heyet ile birlikte Ertuğrul Mahallesindeki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Tarihi Beşevler'de bir araya geldi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.