TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıl Dönümü Kutlu Olsun
20/07/2018 11:00:59
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

20 Temmuz 1974 tarihinde başlatılan Kıbrıs Barış Harekâtı, yavru vatanda barışı sağlayan şanlı bir zaferdir.

1963 yılından itibaren Kıbrıs'ta büyük Yunanistan hayalini gerçekleştirmek isteyen Rumların, Türklere karşı asimilasyon, baskı, göçe zorlama gibi eylemlerde bulunmaları ve katliamlar gerçekleştirmeleri nedeniyle, Türkiye Cumhuriyeti garantörlük haklarını kullanarak Barış Harekâtı başlatılmıştır. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in dirayetli politikaları sonucunda harekât başarıyla gerçekleştirilmiş, Kıbrıs Türklerinin can ve mal güvenliği sağlanmıştır. Yapılan diplomatik görüşmelerde Türklerin haklı taleplerinin kabul edilmemesi nedeniyle uzlaşma sağlanamamış ve bunun üzerine 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmuştur.

Kıbrıs Rum kesiminin, adadaki Türklerin haklarını kabul etmemesi, Türkiye'nin garantörlük hakkının sona erdirilmesi ve Türk askerinin geri çekilmesi yönündeki haksız talepleri çözümün önündeki en büyük engeldir.

Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs'ta barışın kalıcı hale gelmesi ve iki halkın huzur içinde varlıklarını devam ettirmeleri konusunda, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da haklı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.

Bu düşüncelerle Eski Başbakanımız Bülent Ecevit'i, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda ve sonrasında yaşamlarını kaybeden şehit ve gazilerimizi anıyor, halen hayatta olan gazilerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyorum.

 

Kadir Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.