21 Ekim Gazeteciler Bayramı Kutlu Olsun
20/10/2018 18:31:52
21 Ekim Gazeteciler Bayramı Kutlu Olsun

21 Ekim 1860 tarihinde ilk özel siyasi gazete olan Tercümanı Ahval'in yayın hayatına başlaması dolayısıyla, 21 Ekim günü Gazeteciler Bayramı olarak kutlanıyor.

Demokratikleşme ve çağdaşlaşma mücadelemizle birlikte giderek önem kazanan basınımızın, haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır.

Büyük bir özveriyle çalışan gazeteciler, bizleri ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerden haberdar etmektedirler. Aynı zamanda halkın nabzını tutarak, istek ve beklentilerini gündeme getirerek ülkemizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamaktadırlar.

Gazetecilerin görevlerini daha iyi bir şekilde yapabilmeleri için çalışma koşulları iyileştirilmeli, medya organlarında çok seslilik olmalı ve basın özgürlüğü sağlanmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin müşterek sesi olan basınımızın değerli emekçilerinin 21 Ekim Gazeteciler Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.

Kadir Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı