TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
14 Kasım Hayrabolu ve Malkara'nın Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun
13/11/2018 15:10:54
14 Kasım Hayrabolu ve Malkara'nın Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun

Hayrabolu ve Malkara ilçelerimizin kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümünü kutlamanın gurur, onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'nun yenik düşmesi sonucunda ilimiz Yunan işgaline uğramıştır. Ancak özgürlük ve bağımsızlığından tarih boyunca ödün vermeyen milletimiz, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında kenetlenmiş ve Milli Mücadeleye katılmıştır. Atalarımız, "Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz" diyen Atatürk'ün önderliğinde, yurdumuzda düşman işgaline son verme idealinde birleşmiştir.

Ulusumuzun özgürlüğü, ülkemizin bağımsızlığı İnönü'de, Sakarya'da ve Dumlupınar'da canlarını bu güzel vatan uğrunda feda eden atalarımızın kahramanlıkları sayesinde kazanılmıştır. Bizler bugün mutlu, huzurlu ve onurlu bir şekilde yaşıyorsak, bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Aynı acıların bir daha yaşanmaması için Ata'mızın bize armağan ettiği bu güzel vatana sahip çıkmalı, bağımsızlığımıza kast eden güçlere karşı her zaman birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmeliyiz.

Bu düşüncelerle Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu güzel toprakları canlarını feda ederek vatan haline getiren kahraman şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor ve 14 Kasım Hayrabolu ve Malkara'nın Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.