17 Kasım Şarköy'ün Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun
16/11/2018 14:36:17
17 Kasım Şarköy'ün Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun

17 Kasım 1922 güzel Şarköy'ün düşman işgalinden kurtulduğu, yürekleri Atatürk sevgisiyle çarpan, Cumhuriyet sevdalısı Şarköy halkının özgürlüğe kavuştuğu gündür.

Ulusumuzun özgürlüğü ve ülkemizin bağımsızlığı, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Milli Mücadele ve şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı sayesinde kazanılmıştır. Her karışı şehit kanlarıyla sulanan bu güzel vatanı korumak ve Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak bizlere düşen en önemli görevdir. Yurtsever halkımız var olduğu sürece Ata'mızın en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Şarköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor ve tüm Şarköy halkının 17 Kasım Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı